Hands_edited.jpg

Hoe voelt hypnose

Heel ontspannen.

Stel je eens voor dat je in een luie stoel aan het relaxen bent, of je ligt in een hangmat en schommelt zachtjes heen en weer. Je staat jezelf toe om helemaal te ontspannen. Je lichaam komt tot rust.

Alle spieren ontspannen zich. Je voelt je zó kalm en ontspannen dat je begint weg te dommelen. Je ogen vallen dicht. Geluiden verdwijnen naar de achtergrond. Je voelt de zachte wind over je huid gaan. Je lichaam voelt aangenaam en loom. Je laat alle spanning los. Je voelt je comfortabel en helemaal op je gemak. Je bent je nog gewaar van je omgeving en je zakt aangenaam weg in een diepe rust. En als er iemand tegen je praat kun je aandachtig luisteren naar wat er wordt gezegd. Je kunt gewoon nog helder nadenken maar je gedachten zijn niet meer zo luid aanwezig. Je bent zo ontspannen en relaxt, dat je je niet meer laat afleiden.


Zo voelt hypnose. Als een hele aangename ontspannen staat van zijn.

Je kunt je voorstellen dat als je zo ontspannen bent, dat je ook kunt opschrikken door iets waar je plots aan denkt, je wordt bijvoorbeeld herinnerd aan iets wat je nog moét doen. Of je schrikt op want de deurbel gaat. Ook als je zo diep ontspannen bent, is er altijd een zekere alertheid die 'aan' gaat als dat écht nodig is.

Dat regelt ons lijf helemaal vanzelf.

In hypnose kan er niets gebeuren wat jij niet wilt. Je bent je nog gewaar van wat er gebeurd en jij hebt altijd de controle. Dat wordt gelukkig niet alleen goed geregeld door je eigen lichaam maar het is ook mijn plicht als hypnotherapeut om de cliënt zijn eigen controle te laten behouden.  

In mijn praktijk geef ik je het gevoel van veiligheid en stel ik je op je gemak. Dan kom je tot rust en kunnen we werken aan het probleem. Nadat helder wordt waar we aan gaan werken, leg ik je uit wat we gaan doen. Ik vraag altijd je toestemming om in hypnose te willen gaan. Daarna ontvang je verbaal aanwijzingen die je opvolgt. Sluit je ogen… haal maar even diep adem… Mijn stem zal je hierin begeleiden. Dit zal leiden tot een diepe aangename ontspanning. Ofwel, je gaat in hypnose.

Tijdens een sessie geef ik je als hypnotherapeut allerlei verbale aanwijzingen. Er wordt exact en precies die informatie opgeroepen die nodig is voor verandering. Deze informatie wordt omgezet en zorgt voor een transformatie van het probleem.

Als je uit hypnose komt voelt het alsof je heel diep hebt geslapen. Mensen die voor het eerst een sessie hypnotherapie hebben ondergaan zie ik vaak vol verwondering uit hypnose komen. Ze zijn onder de indruk van wat ze hebben meegemaakt. Juist omdat het allemaal zó treffend is voor het probleem waar ze mee kwamen.